ACTUALITÉS

27
ABR

X Audiència Educativa per a joves de Gavà

El 17 d’abril de 2015 els nostres alumnes de 2nde van participar a la X AUDIÈNCIA EDUCATIVA per a joves de Gavà que va tenir lloc a la sala de plens. El tema a tractar ha estat LA PARTICIPACIÓ: “Nosaltres tenim molt a dir”. La experiencia com cada any ha estat molt positiva.

“Amb aquesta Audiència Educativa, la ciutat ens dóna veu i permet introduir-nos en la pràcticade la participació cívica per dir el que pensem, i ja és positiu tenir aquest espai de reflexió i aquest exercici de posada en comú.
Aquest procés s’inicia a les aules, orientats pel nostre professorat amb tots uns documents de treball per exposar a nivell de grup. Es reflexiona sobre el tema a treballar i les nostres conclusions i propostes queden reflectides en un document de forma sintetitzada.
Posteriorment, es fan 3 sessions fora del centre per tal d’aprofundir més sobre el tema i tenir un contrast d’opinions amb altres alumnes de la ciutat. D’aquestes sessions externes, dues han tingut lloc al Parc Arqueològic, i l’última, la que comportava la redacció del document final, s’ha fet a l’Ajuntament.

Hem treballat barrejats en petits grups i amb tot el material que s’ha recopilat, tant a l’aula com fora del centre, hem recollit les idees i les nostres aportacions més importants.
Enguany és la dècima edició de l’Audiència a Gavà i ens ha tocat tractar justament el tema de la PARTICIPACIÓ, un tema que hem considerat molt general, però també ha donat per fer una reflexió conjunta del que és per a nosaltres la participació i analitzar si participem prou al nostre entorn i com podem ser més actius a partir d’ara”.

Alumnes de seconde

VIDEO

2nde, Secondaire