ACTUALITÉS

2
FEB

Visita al Refugi 307

El dimecres 24 de gener els alumnes de primer de Batxillerat vam anar a visitar el Refugi 307. És un refugi de la guerra civil espanyola, situat a Barcelona, al carrer nou de la Rambla. Actualment, només trobem dos refugis antiaeris què és puguin visitar. Només dos,de més de dos mil que hi trobàvem a l’època. En aquest refugi es podien arribar a amagar més de mil persones. Ja podeu imaginar com de gran és.

En acabar la visita, molt recomanable per cert, els professors ens van organitzar una ruta pels barris propers a la Rambla. Una gimcana força orientada ens els anys de guerra. Ens dirigia cap a diferents llocs on anys enrere la població civil va construir refugis. Vam descobrir nous llocs, carrers i places encantadores. Aquesta ruta ens va servir a tots per conèixer una mica més de la nostra ciutat.

Per acabar aquest dimecres de descobriments, vam pujar tots fins el barri del Carmel per aproximar-nos a les bateries antiaèries (“bunkers”). Les barraques del Carmel, juntament amb les de Montjuïc i les de la platja del Somorrostro són de les més importants de la ciutat. En arribar a dalt vam dinar amb Barcelona als peus, on sense dubtar ni un sol segon vam aprofitar per fer alguna foto.

Realment, parlo per mi, però crec que a tots els alumnes ens ha aportat grans coneixements participar en aquesta sortida. Recomano anar a visitar el refugi 307 com també als guies que la van fer més interessant.

Vam acabar gaudint tots junts d’un gran dia a Barcelona!

 

 

Marina Meca.

2n Batx, Secondaire