ACTUALITÉS

29
ENE

Videojocs, 5 nous graus en 2 anys

Des del 2013, el sistema universitari català ha incorporat a l’oferta de graus 3 noves titulacions relacionades amb els videojocs, uns estudis que atrauen força estudiants i tenen bones expectatives professionals.

Les primeres dades de matrícula del curs 2014-2015 ratifiquen l’encert dels centres que han apostat per aquesta tipologia d’estudis.

L’aparició, el proper setembre, de dues titulacions més de videojocs, confirma les perspectives optimistes que s’han generat al voltant d’aquests títols.

L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), adscrita a la Universitat de Barcelona (UB), va obrir el camí el curs 2013-2014 amb una proposta que no va gosar posar el nom de videojocs al títol: el grau de Continguts Digitals Interactius.

Aquest curs s’hi han afegit el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de Terrassa, adscrit a la Politècnica (UPC), amb el grau de Disseny i Desenvolupament de Videojocs, que oferia 45 places de primer, i el Tecnocampus de Mataró, adscrit a la Pompeu Fabra (UPF), amb el d’Aplicacions Interactives i Videojocs, que n’ofertava 50.

Malgrat que els estudis són a preu privat, tots dos centres han omplert amb escreix. En el cas del CITM, la nota de tall del juliol es va situar prop del 7, cosa que dóna una idea de la demanda generada.

Paral·lelament, La Salle, de la Universitat Ramon Llull (URL), ha programat aquest curs, dins del grau d’Enginyeria Multimèdia, un itinerari en Videojocs.

La Salle ofereix, de cara al curs que s’iniciarà el setembre que ve, un grau complet vinculat directament al món dels videojocs, Animació, que també es podrà cursar en anglès. I la Universitat de Girona (UdG) ha obtingut el vistiplau per impartir Videojocs i Realitat Virtual, el primer grau d’aquesta tipologia que es programa dins l’oferta pública.

Les novetats no acaben aquí. CITM i ENTI projecten nous graus vinculats als videojocs. També hi ha una oferta incipient de cicles formatius de grau superior en la matèria, i els centres universitaris convaliden cada cop més crèdits als estudiants que volen fer el salt a la universitat que provenen de cicles de la família d’Imatge i So (que inclou dins de la seva relació d’estudis el d’Animacions en 3D, jocs i entorns interactius), i de la família d’Informàtica i Comunicacions (dins de la qual hi ha el cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma).

A banda dels videojocs, un altre grau innovador que començarà a impartir-se al setembre, Bioinformàtica -una proposta interuniversitària de la UPF-UB-UPC-, tindrà també una rèplica en l’oferta de cicles de grau superior. El centre universitari Gimbernat, que ja ofereix cicles, es prepara per impartir Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma amb el perfil singular de Bioinformàtica.

 

Unportal

1n Batx, 2n Batx, 2nde, Secondaire