ACTUALITÉS

8
JUN

UnPortal – Graus de 3 anys i poques novetats

El període de preinscripció a les universitats públiques i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) es va obrir ahir amb poques novetats rellevants a l’oferta per al curs 2016-2017, més enllà de l’anunciada arribada de les tres primeres titulacions de grau de tres anys que es podran cursar al sistema universitari català. La nota de tall acabarà per decidir, a mitjans de juliol, l’accés als estudis demandats.

L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), un centre privat adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), que el 2013 ja va ser el primer a impartir un grau vinculat als videojocs, incorpora ara la primera titulació de 180 crèdits que s’oferirà en aquest àmbit: el grau de Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (inicialment es va aprovar com a Creació i Producció Digital).

Un altre centre privat, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ESCI, inclou a la seva programació el nou grau de tres anys en Bioinformàtica, inèdit a l’Estat espanyol, una iniciativa en què, a banda de la UPF, hi participen la Politècnica (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB). Els estudis s’impartiran íntegrament en anglès.

Finalment, la UPF programa Global Studies, un grau de 180 crèdits en què també predomina l’anglès, del que s’ofereixen 40 places de primer curs a preus públics.

NOVES PROPOSTES EN LLENGÜES I ENGINYERIA DE MINES
La Universitat Autònoma (UAB) posa en marxa el Grau Obert en Llengües i Literatures que permet combinar assignatures de dos estudis, a triar, durant el primer any, entre Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Espanyoles, Estudis Clàssics i Estudis Francesos, per centrar-se en una de les dues titulacions escollides a partir del segon. L’oferta és de 40 places.

La Politècnica (UPC) ha reformulat els estudis d’Enginyeria de Recursos Energètics i Miners que té implantats al campus de Manresa. La nova Enginyeria Minera també ofereix 40 places de primer curs.

GRANOLLERS, CIUTAT UNIVERSITÀRIA
La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) inaugura campus a Granollers -que s’incorpora a la relació de ciutats catalanes amb oferta universitària-, on oferirà els graus d’ADE i Màrqueting i Comunicació Empresarial.

I la Universitat de Lleida (UdL) amplia la seva presència a Igualada, on ja imparteix Infermeria, amb la doble titulació de Fisioteràpia + Nutrició Humana i Dietètica.

62 DOBLES GRAUS AMB PLACES DE 1r CURS
A la preinscripció també és possible sol·licitar una plaça de primer curs en 62 de les 177 dobles titulacions existents al sistema universitari català. L’admissió es regula mitjançant la nota de tall, igual que amb els altres graus.

1n Batx, 2n Batx, 2nde, Secondaire