ACTUALITÉS

13
JUN

Student Awards 2019

Dos equips del curs de 2nde van participar el passat dissabte 8 de juny a la final del certamen mSchools en la categoria App Education.

L’mSchools és un certamen organitzat pel Mobile World Capital Barcelona amb la voluntat de potenciar l’ús de la tecnologia mòbil a l’aula i, per aquest motiu, els equips que hi participen han de presentar un projecte d’App vinculada amb els Objectius de Desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

En l’edició d’enguany hi vam presentar quatre projectes (Design AR, Domoxydus Controller, Buy Eat i OGU) realitzats per equips d’alumnes de 2ndeA i de 2ndeB i dos d’ells van estar seleccionats per a participar a la final.

La jornada va transcórrer amb emoció, nervis i molta passió. Els dos equips van muntar els seus corresponents “stands” des dels que van defensar la seva App i van convèncer el jurat i el públic assistent de què el seu projecte era el millor!

Durant el matí va arribar el torn del discurs (speech) de presentació/defensa del projecte. Aquest cop en anglès i davant d’un jurat especialitzat. Primer, l’equip de Buy Eat, format pel Carlos Lesmes, el Jordi Salvador i el Marc Masana, van fer la seva intervenció. Claredat en l’exposició, humor i dinamisme per a acabar amb el seu eslògan: “Do you wanna keep healthy?”

Posteriorment, cap a quarts de dotze, el torn de l’equip d’OGU format per l’Elisabet Alzuria, la Pilar Suarez, el Gerard Planelles, el Marc Escubedo i l’Hugo Castro. Un discurs impecable. Una cadència i un ritme que van atrapar l’audiència i el jurat. Ningú va poder dubtar que el projecte OGU era la millor manera de contribuir al canvi social i acabar amb el malbaratament de menjar.

A la una de la tarda va arribar el torn de la cerimònia de clausura. Els parlaments protocolaris van començar, les autoritats polítiques van intervenir i els CEO de GSM i del MWC van destacar la importància de treballar amb la tecnologia a l’aula. Passats uns quaranta minuts es van sentir les tant desitjades paraules: “El primer premi menció d’honor per al millor speech és per a … l’App OGU del Lycée Français de Gavà – Bon Soleil”.

La jornada va concloure amb l’alegria dels guanyadors, la decepció temporal d’aquells que no han rebut premi a la seva gran feina, tot i que han rebut el reconeixement de públic i experts, i l’emoció d’haver pujat a l’escenari i ser reconeguts de manera pública.

Moltíssimes felicitats a tots dos equips per la gran feina feta. Han demostrat tenir una gran visió de futur i saber fer una detecció de necessitats molt encertada i molt coherent amb els temps que vivim.

Ara la responsabilitat recau sobre l’equip guanyador OGU. Pilar, Elisabet, Marc, Gerard i Hugo, tenen l’oportunitat de participar en el BootCamp organitzat per a desenvolupar la seva App i, qui sap, si podran presentar-la al 4YFN del MWC.

Enhorabona!

Ramon Sebastià

2nde, Secondaire