ACTUALITÉS

19
FEB

L’oferta de nous graus, paralitzada

Un dels àmbits en què la paràlisi institucional derivada de l’especial conjuntura política es fa més evident és el de la política universitària, on el recanvi de gestors ha aturat la presa de decisions, que els últims mesos ja funcionava al ralentí.

Hores d’ara, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) encara no ha aprovat, ni per part de la comissió de programació ni a la junta, cap nou grau per al curs 2016-2017, si exceptuem els quatre graus de tres anys de durada que, 9 mesos enrere, es va anunciar que no s’impartirien el 2015-2016 sinó el curs següent.

És per això que continua sent una incògnita si s’incorporaran altres estudis a l’oferta de graus del nou curs acadèmic, o bé si n’hi haurà que passaran de tenir 240 crèdits (4 cursos de durada) a 180 (3 cursos), com fa mesos que s’especula.

Els graus de Disseny i Desenvolupament de Videojocs del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica (UPC) i d’Animació de La Salle-Universitat Ramon Llull (URL) són dos dels candidats més ben situats per adaptar-se a l’oferta d’estudis de 3 anys.

De moment, tot i que el CIC no ha tornat a dir res des de començaments de juny, es preveu que, de cara al setembre, es posin en marxa quatre nous graus de 3 anys: Creació i Producció Digital, impartit per l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), adscrita a la Universitat de Barcelona (UB) -que ja ofereix el grau de Continguts Digitals Interactius-; Bioinformàtica, uns estudis interuniversitaris apadrinats per la Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB) i la Politècnica (UPC), que s’oferiran des de l’Institut d’Educació Continua (IDEC) de la UPF a preu privat; Global Studies, també de la UPF, i Disseny i Art Digital a la Universitat Oberta (UOC).

GRAU OBERT EN LLENGÜES I PODOLOGIA – FISIOTERÀPIA
A aquest panorama cal afegir el Grau Obert en Llengües i Literatures que ha anunciat la UAB, que ve a concentrar en una sola porta d’entrada l’oferta que fins ara oferien per separat els graus de Llengua i Literatura Catalana, Llengua i Literatura Castellana, Estudis Clàssics i Estudis Francesos.

En el terreny de les dobles titulacions, el campus de Manresa (UManresa) de la Universitat de Vic-UCC ha anunciat que programa la doble titulació de Podologia + Fisioteràpia, al qual s’accedirà des dels estudis de Podologia, i que permetrà aconseguir la doble titulació en 5 anys i mig teòrics.

El nomenament del recercador Arcadi Navarro al capdavant de la Secretaria d’Universitats i Recerca, i de Mercè Jou, que prové del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), com a secretària general del CIC, tots dos sense experiència en matèria de gestió acadèmica, fa pensar que la digestió de les decisions serà lenta.

UNPORTAL

1n Batx, 2n Batx, 2nde, Secondaire