ACTUALITÉS

11
NOV

Llum verda a 17 graus i 25 màsters

La llista de graus (prop de 500 que s’enfilen fins als més de 650 si es comptabilitzen les dobles titulacions) i de màsters universitaris (mig miler) que es poden cursar a Catalunya no para de créixer.

El Consell Interuniversitari de Catalunya va decidir dijous passat donar llum verda a 17 nous graus i 25 màsters universitaris que s’incorporaran a la programació universitària catalana el curs 2015-2016 si aconsegueixen durant els propers mesos la verificació de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU).

Si tot es desenvolupa com està previst, el curs vinent hi haurà dos nous graus de Fisioteràpia, un de Turisme Internacional i tres més de vinculats al sector dels videojocs.

A banda dels estudis de Veterinària, de la Universitat de Lleida (UdL), l’aprovació dels quals va transcendir el mateix dijous, la conselleria que encapçala Andreu Mas-Colell ha decidit donar el vistiplau als graus de Ciències del Mar de la Universitat de Barcelona (UB), on és probable que hi tingui algun tipus de paper la Politècnica (UPC); Estudis Globals de la (UPF), i Estudis Sino-Hispànics de la UdL, mentre que Girona (UdG) ha obtingut la conformitat per oferir el grau de Videojocs i Realitat Virtual.

Fisioteràpia, que ja es pot cursar en una desena de centres públics i privats, amb una oferta de 1.155 places que coincideix pràcticament amb la matrícula (1.158 el 2013-14), s’impartirà a partir del proper curs al Tecnocampus de Mataró, adscrit a la UPF, tot i que sembla que formarà part d’una doble titulació amb Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE), una opció que ja s’imparteix a l’INEFC de Lleida.

EUSES, un centre adscrit de la UdG que oferta 150 places de Fisioteràpia a Salt, programarà un segon grau d’aquesta mateixa disciplina, aquest cop sota el paraigües de la UdG i la UB, i en anglès.

Un centre privat de nova adscripció a la UdL podrà impartir Turisme Internacional. Els estudis de Turisme disposen actualment al sistema universitari català de 13 opcions on els estudiants poden matricular-se.

Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), incorporarà a la seva programació un grau en Gestió Esportiva.

En el terreny de les propostes més innovadores, tres universitats públiques, la UPF, la UB i la UPC, apadrinen el grau de Bioinformàtica, que impartirà a preu privat l’IDEC, vinculat a la UPF, i La Salle, també de la URL, ha obtingut l’aprovació per poder oferir el grau d’Animació.

L’Autònoma (UAB) i la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona són els dos únics centres públics que no veuran augmentar la seva cartera de propostes.

UNPORTAL

1n Batx, 2n Batx, Secondaire