ACTUALITÉS

30
NOV

Diplomes Batxibac 2015-2016

La consellera d’Ensenyament lliura els diplomes dels graduats de Batxibac del curs 2015-2016, un total de 248 alumnes. Meritxell Ruiz ha destacat la doble titulació de batxillerat com exemple d’excel·lència educativa.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha lliurat aquesta tarda els diplomes de graduació dels alumnes de Batxibac del passat curs 2015-2016, el currículum mixt que permet l’obtenció de la doble titulació de batxillerat espanyol i francès. En aquesta promoció s’han graduat en Batxibac un total de 248 alumnes de 23 centres d’arreu del país. La consellera ha destacat davant dels graduats que “l’obtenció d’una doble titulació en els estudis de batxillerat és una aposta per l’excel·lència educativa. Excel·lir en un sector us permetrà, d’igual manera, obrir moltes portes en una societat cada vegada més plural i més competitiva”.

La titular d’Ensenyament ha recordat que “enguany és el 7è curs que impartim aquesta doble titulació a Catalunya, això vol dir que ja s’han titulat 5 cursos. L’evolució d’aquestes titulacions ens fan veure que està sent un èxit. La primera promoció titulada, la del 2012 va ser de 22 alumnes, mentre que la darrera, la de 2016, ha estat de 248, superant en més de 103 titulats la de 2015”.

El currículum mixt Batxibac implica cursar: les matèries pròpies del batxillerat que es cursa a Catalunya; dues matèries específiques – Llengua i literatura franceses, Història de França-; i almenys un terç del currículum en llengua francesa -les dues matèries específiques esmentades i d’altres matèries o activitats en llengua francesa-. Per obtenir la doble titulació cal: cursar el currículum mixt, superar totes les matèries del batxillerat i superar una prova externa de les matèries específiques (llengua i literatura franceses i història de França).

El Batxibac va començar a implantar-se a Catalunya el curs 2010-2011 a tres centres de secundària i l’actual curs ja en són 43 -35 de públics i 8 de privats- que imparteixen aquest currículum mixt. És un programa d’excel·lència que pretén fomentar la mobilitat dels estudiants i l’intercanvi cultural.

bachibacgene

Font: http://premsa.gencat.cat

Générales