ACTUALITÉS

8
JUN

Bon Soleil participa a la XI AUDIÈNCIA EDUCATIVA

El 6 de juny de 2016 alguns alumnes de 2nde vam participar a la XI AUDIÈNCIA EDUCATIVA per a joves de Gavà que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament. El tema a tractar ha estat “IGUALTAT DE GÈNERE: IGUALTAT D’OPORTUNITATS”. L’experiència ha estat molt positiva.

Amb aquesta Audiència Educativa, la ciutat ens dóna veu i permet introduir-nos en la pràctica de la participació cívica per dir el que pensem, i ja és positiu tenir aquest espai de reflexió i aquest exercici de posada en comú.

Aquest procés s’inicia a les aules, orientats pel nostre professorat amb tots uns documents de treball per exposar a nivell de grup. Es reflexiona sobre el tema a treballar i les nostres conclusions i propostes queden reflectides en un document de forma sintetitzada.
Posteriorment, es fan 3 sessions fora del centre per tal d’aprofundir més sobre el tema i tenir un contrast d’opinions amb altres alumnes de la ciutat. D’aquestes sessions externes, dues han tingut lloc al Parc Arqueològic, i l’última, la que comportava la redacció del document final, s’ha fet a l’Ajuntament.

Hem treballat barrejats en petits grups i amb tot el material que s’ha recopilat, tant a l’aula com fora del centre, hem recollit les idees i les nostres aportacions més importants.
Enguany és l’onzena edició de l’Audiència a Gavà i ens ha tocat tractar justament un tema que hem considerat molt actual, i que ha donat per fer una reflexió conjunta: que és per a nosaltres la igualtat de gèneres i què podem aportar nosaltres com a joves a la nostra ciutat per tal de contribuir a que sigui més igualitària.

Per acabar, volem concloure amb 3 reflexions que són claus per a tots i totes nosaltres sobre el tema treballat:
• L’educació és la vacuna contra la desigualtat social.
• On tu veus homes i dones, nosaltres veiem persones.
• Igualtat? Sí! Eduquem la nostra societat i trenquem amb els micromasclismes.

Alba Tormo
María Tormo
Miquel Oros
Carlota López
Alumnes de 2nde.

IMG-20160607-WA0104

IMG-20160607-WA0102

2nde, Secondaire