ACTUALITÉS

10
MAR

5 cicles de grau superior i 4 de grau mitjà passen d’1 a 2 anys

5 dels 7 Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) d’un any de durada que encara no s’havien adaptat al pla LOE ho faran a partir del curs vinent i passaran a tenir dos cursos.

Quatre d’aquests canvien, a més a més, de denominació. Es tracta dels cicles de Secretariat, Documentació sanitària, Gestió comercial i màrqueting i Fabricació de productes farmacèutics i afins, que passen a anomenar-se Assistència a la direcció, Documentació i administració sanitàries, Gestió de vendes i espais comercials i Fabricació de productes farmacèutics, biotecnològics i afins, respectivament.

Higiene bucodental, el cinquè cicle que amplia la seva durada, seguirà dient-se de la mateixa manera

A grau mitjà (CFGM) succeirà el mateix amb Comerç, que es dirà Activitats comercials; Estètica personal decorativa, que passa a denominar-se Estètica i bellesa; Laboratori, a partir d’ara Operacions de laboratori, i Busseig a profunditat mitjana, rebatejat com a Operacions subaquàtiques i hiperbàriques. A diferència d’ara, tindran dos cursos.

Amb aquesta reforma encara quedaran dos CFGS d’un únic curs, Indústries de procés de pasta i paper i Serveis al consumidor, pendents d’abandonar el pla LOGSE.

A CFGM n’hi haurà 5 d’un sol any, o sigui encara no adaptats a la LOE: Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, Cures auxiliars d’infermeria, Laboratori d’imatge, Operacions de procés de pasta i paper i Operacions de fabricació de productes farmacèutics.

La Conselleria d’Ensenyament també ha decidit canviar el nom i adaptar el currículum de cinc CFGS que ja constaven de dos cursos acadèmics.

Anatomia patològica i citologia es dirà Anatomia patològica i citodiagnòstic; Imatge per al diagnòstic passarà a ser Imatge per al diagnòstic i medicina nuclear; Laboratori de diagnòstic clínic, Laboratori clínic i biomèdic; Interpretació del llenguatge de signes, Mediació comunicativa, i Radioteràpia, ara Radioteràpia i dosimetria.

Entre els canvis que té previst fer públics Ensenyament pròximament també hi ha el naixement d’un nou CFGS, el de Màrqueting i publicitat.

 

Unportal

1n Batx, 2n Batx, 2nde, Secondaire