ACTUALITÉS

3
JUN

22 nous graus a la preinscripció universitària que s’obre avui

El període de preinscripció a les universitats públiques i a la UVic-UCC per al curs 2015-2016 s’inicia avui i romandrà obert fins al 3 de juliol.

Durant aquest temps, els estudiants podran manifestar les seves preferències d’estudis i centre (es poden seleccionar, si es vol, un màxim de vuit opcions) i modificar la selecció les vegades que vulguin abans que es tanqui la preinscripció.

22 nous graus s’incorporen a la tria. En aquesta relació hi ha estudis nous de trinca, com Ciències del Mar, que impartirà la Universitat de Barcelona (UB), o el Grau Obert de la Pompeu (UPF), on els estudiants cursaran matèries de dos o tres titulacions diferents al llarg del primer any, però també hi podem trobar graus que són fruit de la fusió de titulacions, com les enginyeries de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació o de Sistemes Aeroespacials de la Politècnica (UPC), o titulacions que ja s’oferien però que, a partir d’ara, es podran cursar íntegrament en anglès, com és el cas de Turisme a l’Autònoma (UAB).

La Universitat de Girona (UdG) ofereix l’únic grau a preus públics de l’àmbit dels videojocs i la de Lleida estrena Estudis Xinesos i Hispànics, a banda de rebatejar-ne uns quants més i començar a impartir Veterinària + Ciència i Producció Animal.

LA NOVA FUB
La Fundació Universitària del Bages (FUB), fins ara adscrita a la UAB, inaugura estudis d’ADE coincidint amb la seva transformació en el campus de Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

En el terreny dels centres adscrits a les universitats públiques, el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de Terrassa, adscrit a la UPC, impartirà a Barcelona el seu grau de videojocs en anglès, mentre que l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES), adscrita a la UdG, en posa en marxa un de Fisioteràpia, també en anglès i a la ciutat de Barcelona.

Fer la preinscripció en una universitat pública és compatible amb el fet de sol·licitar l’ingrés a una universitat privada, a distància o bé d’una altra comunitat autònoma, tot i que finalment l’estudiant només podrà matricular-se en una d’aquestes.

UNIVERSITATS PRIVADES
Dintre de l’àmbit de les universitats privades que no participen en el procés de preinscripció, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), és la que aporta més novetats. Sobresurt el nou grau en Gestió Esportiva i la posada en marxa de la titulació de Llengües Aplicades i Traducció (anglès).

La Salle, també de la URL, presenta un títol relacionat amb el món de les imatges en 3D i els efectes especials, Animació, que també programa en anglès, idioma amb què la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la URL també ofereix cursar, des del curs vinent, el seu grau en Gestió Turística i Hotelera. La Internacional, (UIC), proposa, al mateix temps, utilizar aquesta llengua estrangera per cursar els graus d’Arquitectura i Odontologia.

 

Unportal

1n Batx, 2n Batx, 2nde, Secondaire